Cururupu Home

Haarlem is een stad en gemeente in Nederland, het is de hoofdstad van de provincie Noord-Holland. Haarlem is in 2009 met de Grote Houtstraat gekozen als stad met de gezelligste winkelstraat van héél Nederland.

Haarlem werd voor het eerst genoemd in een document in de 10de eeuw, al wordt het gebied al meer dan 3.500 jaar bewoond. In het jaar 1245 kreeg Haarlem haar stadsrechten van Willem II van Holland (Koning van het heilige Romeinse rijk tussen 1248-1256).
Sindsdien is de bevolking gegroeid naar 149.516 inwoners in het begin van 2010.
Met een oppervlakte van 29,32 km² it heeft Haarlem zo'n 5.099 inwoners per km².

Er zijn verschillende manieren om naar Haarlem te gaan:
 - Luchthaven Schiphol (internationaal en grootste luchthaven van heel Nederland) is ongeveer 13km. van Haarlem vandaan, er rijdt bijna iedere 5 minuten wel een bus naar Haarlem (buslijn 277 en 300). Maar naast de bus kan je ook de trein nemen naar Haarlem, er bevindt zich een treinstation recht onder Schiphol waarvandaan je het hele land in kan.
 - Natuurlijk kan je ook met de auto of taxi naar Haarlem, de belangrijkste wegen naar Haarlem zijn de A9, A200, N200, A208, N208, N205 en de N232.Zandvoort aan zee (Strand)
Maar 20 minuten op de fiets of een paar minuten met de auto of trein zit je al in Zandvoort aan Zee, de stranden strekken zich uit over bijna de gehele westkust van Nederland en is de perfecte plek om een ontspannen warme zomerdag door te brengen. Het water van de Noordzee is koud, maar misschien is dat net wat je nodig hebt na even in de hete zon gelegen te hebben.

Dierentuin van Amsterdam - Artis
Natura Artis Magistra, beter bekend als Artis is de dierentuin van Amsterdam niet meer dan 15 minuten met de trein van Haarlem naar Amsterdam Centraal, waar je vervolgens Tram 9 (richting Diemen) kan pakken. Artis werd opgericht in 1838 en heeft momenteel meer dan 900 diersoorten. Entree kost 18,50 per persoon.

Amsterdam centrum
De stad Amsterdam is maar 10 minuten met de trein vanaf station Haarlem, 20 minuten met de bus of auto. Amsterdam is wereldwijd bekend voor zijn diversiteit aan cultuur, slechts 55% van de inwoners van Amsterdam is Nederlands.
Het stadscentrum heeft heel veel straatjes en winkeltjes waar je uren verdwaald kan raken, en als je even honger hebt dan is er geen tekort aan keuze wat betreft restaurants en bars. De Dam is slechts 10 minuten lopen vanaf Amsterdam Central en zit altijd vol toeristen.


Cururupu Home